login   |    register
 Modelbouw Algemeen
CAMPAIGNS
OPERATION: La Grande Liberation '44            
 

  OPERATION:La Grande Liberation '44
  CAMPAIGN LEADER:Marnix
  SCALE:1:72 To 1:16
  START DATE:September 11th, 2009
  ENDS:May 17th, 2010
  ADDITIONAL INFO/IMAGES:Click here to view
Award Ribbon
Upon completion of this campaign you will recieve this fine ribbon to decorate your profile page and act as a link back to this page.

La Grande Liberation '44
De campaign ribbon is afgeleid van de "Medaille de la France liberee", de medaille die na de Tweede Wereldoorlog werkt uitgereikt aan hen die de bevrijding van Frankrijk in 1944 hadden bewerkstelligd. Zowel burgers als militairen kwamen in aanmerking voor deze medaille. De medaille werd ook uitgereikt aan geallieerde militairen die gedurende de Tweede Wereldoorlog op Franse bodem hadden gevochten en zo hadden bijgedragen aan de bevrijding van Frankrijk.

Operational Overview
"La Grande Liberation '44"

Een campagne met als thema de Geallieerde opmars en/of de Duitse terugtocht in Frankrijk in 1944. Modelbouwers die vanuit het Geallieerde perspectief willen bouwen kunnen bijvoorbeeld denken aan onderwerpen in het kader van Operation Cobra, de Brits/Canadees/Poolse uitbraak bij Caen en de algehele opmars van de Geallieerde divisies door Frankrijk na de uitbraak uit Normandie.

Modelbouwers die vanuit het Duitse perspectief willen bouwen kunnen denken aan onderwerpen in het kader van de dramatische taferelen tijdens de Duitse terugtocht uit Frankrijk in 1944. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Duitse situatie in de zak van Falaise, de Roncey-pocket, de uitbraakpogingen uit deze omsingelingen en de daarop volgende chaotische terugtocht.

Het doel van deze campagne is bovenal om eenieder bouwplezier te bezorgen. Daarnaast kan het bouwen met meerdere deelnemers binnen een specifiek thema extra inspiratie en motivatie leveren om je eigen niveau op modelbouwgebied te verhogen. Tenslotte kan het toelichten van de historische context van het eigen onderwerp binnen de campagne ook leerzaam zijn voor andere deelnemers en het zo historisch besef van eenieder vergroten.

The Rules and Regs
Uit wat je gaat bouwen moet blijken dat je onderwerp in 1944 plaatsvindt, dat er sprake is van een Geallieerde opmars en/of een Duitse terugtocht en dat alles gesitueerd is in Frankrijk.

Deelnemers kunnen kiezen uit het bouwen van een enkel voertuig, artilleriestuk of figuur, een vignette of een compleet diorama.

Alle deelnemers openen hun eigen campaign topic. Opzet van de topic is als volgt:

"La Grande Liberation '44" - Naam deelnemer - Onderwerp

In je campaign thread worden minimaal drie posts gedaan: De eerste post om je onderwerp aan te kondigen, de tweede om het onderwerp in gebouwde toestand te laten zien (voor het aanbrengen van de verf) en de laatste post wanneer je onderwerp gereed is.

Bij de aankondiging van je onderwerp (eerste post) kun je aangeven wat je onderwerp is en hoe je op je onderwerp bent gekomen in het kader van "La Grande Liberation '44". Je kunt hierbij eventueel ook aangeven wat de historische achtergrond van je onderwerp is.

Bij het tonen van je onderwerp in afgebouwde toestand (tweede post) kun je een verslag geven van het bouwproces, zodat anderen hier eventueel van kunnen leren.

Bij het tonen van je onderwerp in de eindstaat (derde post) kun je een korte evaluatie geven van je eigen werk, hoe je het zelf ervaren hebt en wat je een volgende keer eventueel anders zou doen of wat je anderen zou willen aan- of afraden.

Deelnemers die de campagne succesvol afronden binnen de vastgestelde tijd krijgen ter herinnering hieraan een campaign ribbon.

Contest Element
Aan deze campagne is geen wedstrijd element verbonden.

     
10
PARTICIPANTS

Click to see their campaign info.

bill1
FeldWebel_Ivan
heesch7
John_B
koenele
Manuelke
markiede2
Marnix
MVisser
peterke