login   |    register

Modelbouwer van de maand: April 2009

April 2009 || Peter van Bezu


KMB. Vertel ons eens iets over je zelf, je privé-situatie buiten het modelbouwgebeuren. Maw wie ben ik.

Hoi, Ik ben Peter van Bezu, 40 jaar, getrouwd met 1 dochter van 8 die soms ook een beetje bouwt. Ik woon in Nuenen, bij Eindhoven. Ik werk nu 10 jaar bij KPN waar ik op afstand softwarewijzigingen uitvoer en storingen oplos in bedrijfstelefooncentrales.
KMB. Hoe kwam je in contact met onze leuke hobby en wanneer heb je voor het eerst de lijm en het hobbymes in de handen genomen.

Mijn eerste schreden in de modelbouw zette ik toen ik een jaar of 7 was. Dat waren de oude Matchbox-kitjes van fl.5,00 (ongeveer € 2,00), waar mijn zakgeld aan op ging. Dat waren dan voornamelijk WW2 militaire voertuigen in 1:76, later ook vliegtuigen in 1:48. Rond mijn 16e ben ik helemaal gestopt. End of story…. But not quite: in 2000 ben ik weer begonnen met de 88mm Flak36/37 van Tamiya (die ik stiekem altijd al had willen bouwen) en ik was gelijk weer verslaafd.

KMB. Heb je een vast onderwerp gekozen in de modelbouw en waarom.

Mijn “vaste” periode is de Tweede Wereldoorlog, Duits zijde. Dit heeft eigenlijk geen andere reden dan dat ik de onmogelijke ver/herbouw-voertuigen zo mooi vind.

KMB. Waar haal je jouw inspiratie vandaan of hoe een werk ontstaat in gedachten.

Mijn inspiratie haal ik uit foto’s, die kunnen komen uit boeken, tijdschriften of van het internet.

KMB. Wie is je favoriete modelbouwer en waarom.

Die heb ik niet.

About the Author

About Peter van Bezu (Stoottroeper)
FROM: NOORD-BRABANT, NETHERLANDS

Hi I'm Peter and I live in the Netherlands, near Eindhoven. Got back into modelling a few years ago with the 88 (Tamiya), since then I made numeral models. Just for the fun to get a nice model. See you around. Peter "Stoottroeper" is just the soldiername (like GI) in the regiment I was in, ...


Comments

wow weer een gezicht bij een naam. je hebt al flink geinvesteerd in vitrine ruimte zo te zien mooi verslag, ps bedankt voor de handige contacta houder, morgen maak ik me er ook eentje.
APR 04, 2009 - 10:08 AM
Erg leuk interview, en alweer een bouwer iets beter leren kennen. De tip met het lijm potje is een hele goede, ik gebruik alleen tamiya lijm, en de vierkanten potjes gaan iets minder snel om, maar mij is ook al eens een potje extra thin cement over de snijmat gegaan. Mvg Manuelke
APR 04, 2009 - 11:27 AM
Yep, het blijft toch altijd erg prettig een gezicht te kunnen plaatsen bij een naam en wat meer info te hebben. Goed gedaan!
APR 05, 2009 - 01:03 AM
Wow, wat een collectie. leuk interview en erg leuk om de naam bij de modellen te zien
APR 05, 2009 - 03:13 AM
Hey Peter! Erg leuk je werkkamer eens te zien. Leuk intervieuw ook, moest vooral erg lachen bij het volgende citaat: ...niet te vergeten de leuke anekdotes over hoe de genoemde personen aan hun eind zijn gekomen.... Jedochter kan goed fotograferen; heeft ze van haar ma, dat weet ik zeker! Groetjes aan mijn collega en ik hoop nog veel werk van je te mogen bewonderen!!! Paul
APR 05, 2009 - 05:51 AM